economie

Implantarea societatilor romanesti in Franta

Implantarea societatilor romanesti in Franta

LPG Romania ofera consultanta pentru implantarea societatilor romanesti in Franta, pentru crearea de sucursale / filiale franceze, asistandu-le la formalitatile de inmatriculare de TVA sau de angajare de salariati in Franta.

Crearea de sucursale / filiale franceze pentru societati romanesti

LPG Romania asista societatile romanesti care doresc sa se instaleze in Franta, pentru:

  • Crearea de sucursale franceze pentru societatile romanesti;
  • Crearea de filiale franceze pentru societatile romanesti.

Angajare de personal in Franta, de catre societati romanesti

In situatia in care un salariat este rezident si munceste in Franta (chiar daca nu cu norma intreaga), el este supus legislatiei franceze in materie de Dreptul muncii si al Securitatii Sociale, indiferent de tara unde este stabilit angajatorul sau.

Societatile romanesti care doresc sa angajeze personal in Franta nu sunt obligate, pentru aceasta, sa se stabileasca in Franta printr-o filiala sau sucursala, insa ele pot alege :

  • Sa se inmatriculeze direct la URSSAF (Uniunea pentru recuperarea cotizarilor de securitate sociala si alocatii familiale), sau :
  • Sa isi desemneze un reprezentant in Franta.

Inmatricularea la TVA in Franta, a societatilor romanesti

Societatile romanesti pot ajunge in situatia in care trebuie sa declare TVA la administratiile franceze.

Iata cateva exemple de asemenea cazuri :

  • Atunci cand un muncitor roman vine sa efectueze lucrari la un imobil situat in Franta, pentru persoane fizice ;
  • Atunci cand o societate romana are un stoc de marfuri in Franta, din care face livrari catre persoane fizice cu resedinta in Franta...
  • Societatile de vanzare prin corespondenta, stabilite in strainatate, care au clienti persoane fizice franceze si comenzi catre acestia care depasesc 100.000 EUR + TVA pe an.
  •  (...)

In aceste cazuri, societatea romaneasca este obligata sa furnizeze date spre a putea fi identificata de catre administratia fiscala franceza.

LPG Romania, societate de consultanta si de expertiza contabila, filiala grupului LPG in Romania, ii asista pe investitori in realizarea proiectelor, coordonand diferitele etape ale acestora de la faza initiala si pana la realizarea efectiva, atat in privinta constituirii societatii, cat si in privinta serviciilor de contabilitate, salarizare etc, acest demers fiind realizat cu sprijinul LPG Paris - filiala grupului nostru din Franta.