tva

Inregistrarea la TVA in Romania

INREGISTRAREA LA TVA


LPG asista societatile de drept roman in demersurile de inregistrare la TVA.


Cine are obligatia de a se inregistra la TVA ?

Toate societatile romane care inregistreaza o cifra de afaceri superioara la 220.000 RON (echivalentul a circa 49.000 EUR) au obligatia de a se inregistra la TVA.
Toate societatile romane care inregistreaza o cifra de afaceri inferioara a 220.000 RON (echivalentul a circa 49.000 EUR) au posibilitatea de a solicita inregistrarea lor la TVA.


Cum se realizeaza inregistrarea la TVA ?

Procedura de inregistrare incepe cu depunerea unui dosar la Administratie, dosar ce contine documentele referitoare la societate. (atat la nivel juridic, cat si la nivel economic si contabil).


De asemenea, dosarul va include si un business plan, cat si copiile aferente tuturor contractelor semnate cu clientii si cu furnizorii ,demonstrand necesitatea inregistrarii la TVA.


Cu ocazia analizei dosarului, Administratie se poate deplasa la sediu social pentru a se asigura ca aceasta dispune de infrastructura adaptata activitatii sale, sau pentru a se asigura ca exista un sediu social real, nu doar o simpla gazduire de sediu.


Dupa analiza dosarului si a eventualei viizite la sediu, Administratia poate de, de asemenea, convoca uneori Administratorul societatii pentru o prezentare a activitatii si o argumentare a solicitarii de inmatriculare la TVA.